Werkzaamheden

3D-Tuinontwerp

Tuinwensen zijn er altijd genoeg. Mensen weten bijvoorbeeld wel dat ze graag een vijver willen hebben of een fijne loungehoek met buitenkeuken. Ze willen graag een speelgazon voor de kinderen of juist veel bestrating omdat er geen tijd is voor gras maaien en tuinonderhoud. Maar hoe kom je met al die wensen nou tot een mooi plan? Dat is de specialiteit van de hovenier! Met ons 3d tuinontwerp programma maken wij voor elke tuin een passend ontwerp. 
 
Uiteraard is Alex Tuinidee in Sint-Maartensdijk bekend met diverse tuinstijlen. Wij leggen veel strakke en moderne tuinen aan, maar hebben ook Engelse, oosterse en landelijke tuinen aangelegd. U kunt bij het eerste gesprek ook zelf foto's of een schets aandragen om uw ideeën te verduidelijken.

Van ontwerp tot tuin

Na een eerste gesprek ter plaatse maken wij, met uw wensen als basis, een mooi 3D-ontwerp met bijbehorende offerte. Nadat het ontwerp met u is doorgenomen, kunnen zo nodig aanpassingen worden gedaan, tot het ontwerp helemaal naar uw zin is. Dan kan de hovenier aan het werk! Tijdens de aanleg is er ook nog ruimte voor kleine aanpassingen, met het oorspronkelijke ontwerp als basis.
 
Als u uw tuin door Alex Tuinidee laat aanleggen, brengen wij voor het ontwerp geen kosten in rekening. Wilt u alleen een ontwerp, dan kunnen wij dit tegen een vooraf afgesproken tarief voor u maken.
 
Informeer bij Alex Tuinidee in Sint-Maartensdijk vrijblijvend naar de mogelijkheden!

Tuinaanleg

Heeft u plannen om uw tuin te laten aanleggen of veranderen? Bij een bestaande woning is vaak al een tuin aanwezig die geheel of gedeeltelijk naar uw wensen moet worden aangepast. U wilt bijvoorbeeld een element toevoegen zoals een tuinhuis, een vlonder of een vijver. Of u wilt een verzakt terras laten ophalen of vervangen. Voor een mooi resultaat schakelt u natuurlijk een vakbekwame hovenier in!
 
Als u een nieuwbouwhuis heeft gekocht, dan zal waarschijnlijk de gehele tuin moeten worden aangelegd. Vaak is de grond, op wat onkruid na, helemaal kaal. U kunt er dan voor kiezen om de complete tuin in één keer te laten aanleggen of, als dit bijvoorbeeld financieel niet haalbaar is, om uw tuinwensen in delen te laten realiseren.
 
Alex Tuinidee kan u als ervaren hoveniersbedrijf helpen met het opknappen van uw oude tuin of met het aanleggen van een compleet nieuwe tuin in de door u gewenste stijl. Zodra er een bruikbaar ontwerp is (door ons gemaakt of door uzelf), kunnen we – nadat de offerte akkoord is bevonden – in overleg met u de werkzaamheden gaan inplannen.
 
Informeer bij Alex Tuinidee in Sint-Maartensdijk vrijblijvend naar de mogelijkheden!

Tuinonderhoud

Om optimaal en langdurig van uw mooie tuin te kunnen genieten, is het van groot belang dat uw tuin regelmatig wordt onderhouden. U kunt dit onderhoud geheel of gedeeltelijk zelf doen maar u kunt ook een hovenier inschakelen. Misschien is een 'grote' winterbeurt of voorjaarsbeurt voor uw tuin voldoende, of misschien wilt u wel dat wij de tuin iedere maand een keer doorlopen voor het nodige onderhoud, zodat u er geen omkijken meer naar heeft.
 
Alex Tuinidee in Sint-Maartensdijk verricht o.a. het volgende tuinonderhoud:
  • Snoeien van hagen en bomen
  • Rooien van bomen
  • Onkruidvrij maken van de borders
  • Bestrating schoonmaken en spuiten
  • Maaien van het gazon
  • Schoonmaak/onderhoud van (zwem)vijvers
 
Bij Alex Tuinidee kunt u terecht voor onderhoudscontracten, periodiek onderhoud en projectmatig onderhoud, zowel voor particuliere tuinen als voor bedrijfstuinen. We starten dan met een zogenaamde nulbeurt om de tuin in een goede uitgangspositie te brengen. Daarna kunnen we voor een afgesproken vaste prijs of op urenbasis (wat de voorkeur heeft) uw tuin in optimale conditie houden.
 
Informeer bij Alex Tuinidee in Sint-Maartensdijk vrijblijvend naar de mogelijkheden!
Alex Tuinidee • Oostsingel 3 • Sint-maartensdijk • 06 1500 4092